ISO 22483-2020 Turizm Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi ve Sertifikası
760,00 ₺1.070,00 ₺
Erişim Süresi: 1 ay
Sertifika Türü: Eğitim Sertifikası
Kurum: İstanbul Gedik Üniversitesi
Erişim Cihazları: Web, Tablet, Cep
Eğitime Başlama: 1 İş Günü İçinde SMS Gönderilir
Eğitim Yöntemi: Online Eğitim
Sertifika Saati: 12
Resmi Doğrulama: e-Devlette Sorgulanabilir
Kontenjan: 5
Ödeme Yöntemleri: Kredi Kartı / Banka Kartı / Havale / EFT
Açıklama
Eğitim Hakkında
ISO 22483 standardı, turizm alanında faaliyet gösteren otellere ve tüketicilere bilinçli kararlar vermek için kriterler sağlamak amacıyla, ilgili faaliyetler, kullanılan tesis ve ekipman gereksinimleri dahil olmak üzere turizm hizmet sağlayıcıları tarafından sunulan hizmetlerin terminolojisinin ve özelliklerinin standardizasyonudur.
- Eğitimin Konusu : ISO 22483:2020 Turizm ve İlgili Hizmetler-Oteller-Servis Gereksinimleri Yönetim Sistemi hakkında bilgilendirme işleyişi hakkında deneyimleri paylaşma ve farkındalığı artırma.
- Seviye : Temel Eğitim
- Eğitimin Tanımı: Bu eğitimin amacı, katılımcılara ISO 22483’e göre Turizm ve İlgili Hizmetler-Oteller-Servis Gereksinimleri Yönetim Sistemi ile birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetimlerini yapmak için gerekli bilgi kazandırmaktır.
- Değerlendirme : Sürekli değerlendirme
- Önerilen Ön Bilgi: Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al Döngüsü, ISO 22483:2020 Turizm ve İlgili Hizmetler-OtellerServis Gereksinimleri Yönetim Sistemi
Neden Sertifikalı Denetçi Olunmalı?
- Bir sertifikasyon süreci veya sertifikasyon kuruluşu için denetimlere hazır olmak
- Yetkinliklerin resmi olarak tanınması
- Kariyer beklentilerinizin geliştirilmesi
- Sürekli mesleki gelişime yol açmak
- Hizmette kalitenin artırılması
ISO NEDİR?
- ISO, Türkçe açılımı ile Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu, İngilizce açılımı ile (International Organization for Standardization) anlamına gelir.
- ISO – Uluslararası Standardizasyon Örgütü
- 165’den fazla ülkenin ulusal standardizasyon kuruluşunu bir araya getiren bir ağdır. ISO tarafından yapılan çalışmaların çıktısı olarak, Uluslararası Standartlar yayınlanmıştır. ISO, 1947’den beri çok çeşitli konularda 23.000 üzerinde standart yayınlamıştır
- ISO için, küçük veya büyük çaplı her türlü işletme için gerekli olan standartlar topluluğudur diyebiliriz. ISO Belgesi ise; işletmelerin belirli standartlara sahip olup olmadığını yani kalitesini temsil eder.
- 1947 yılında bağımsız bir sivil toplum örgütü olarak kurulmuştur ve kurulduğu ilk günden bu yana sayısız standart yayımlamıştır. Bugün bilinen 23000’e yakın standardın sahibidir ve çeşitli ülkelerde 164 adet temsilcisi vardır.
ISO 22483 NEDİR?
- ISO 22483 standardı, turizm alanında faaliyet gösteren otellere ve tüketicilere bilinçli kararlar vermek için kriterler sağlamak amacıyla, ilgili faaliyetler, kullanılan tesis ve ekipman gereksinimleri dahil olmak üzere turizm hizmet sağlayıcıları tarafından sunulan hizmetlerin terminolojisinin ve özelliklerinin standardizasyonudur.
- Bu belge, oteller için personel, hizmet, etkinlikler, eğlence faaliyetleri, güvenlik ve güvenlik, bakım, temizlik, tedarik yönetimi ve misafir memnuniyeti ile ilgili kalite gerekliliklerini ve tavsiyelerini belirler.
- Gereklilikler, sınıflandırmalarına ve kategorilerine bakılmaksızın ve hizmetlerin doğrudan dahili personel tarafından mı yoksa bir alt yüklenici tarafından mı sağlandığına bakılmaksızın geçerlidir.
Eğitim İçeriği
Terimler Ve Tanımlar
- 3.1. Konaklama Hizmeti: Bir misafirin kalabileceği en az yatak odası ve banyo sağlanması.
- 3.2. Alakart: Sunulan tüm yemeklerin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı, genel olarak gıda gruplarının listelendiği ve misafir siparişine göre taze olarak hazırlandığı menü sistemi.
- 3.3. Büfe: Konukların çeşit ve miktar olarak özgürce seçebilecekleri içecek ve yiyecekleri sergileyen self servis.
- 3.4. İkram hizmeti: Otel tarafından sunulan ve misafir bakımını artıran hizmet (Oda hazır olmadığında bir içki sunmak, bagajla ilgilenmek, geç check-out, odada meyve veya ücretsiz içecekler sunmak, check-in öncesinde veya check-out sonrasında otel hizmetlerine erişim sağlamak ve havaalanı servisi sağlamak.)
- 3.5. Organizasyon: Otel tarafından sağlanan spor veya eğlence faaliyeti (Masa oyunları, gösteriler, canlı müzik)
- 3.6. Etkinlik: Belirli bir zaman ve yerde gerçekleşen deneyim (Kutlama, toplantı, konferans)
- 3.7. Konfor olanakları: Rahatlık ve konfor için konuk odalarına yerleştirilen eşya. ( Duş jeli, vücut losyonu, şampuan)
- 3.8. Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları: Gıda güvenliği açısından önemli olan tehlikeleri belirleyen, değerlendiren ve kontrol eden HACCP sistemi.
- 3.9. Otel: En az kabul, konaklama ve misafir hizmetleri sağlayan, ilgili mevzuatta bu şekilde tanınan veya kayıtlı ticari kuruluş.
- 3.10. VIP Hizmeti: Belirli misafirlere verilen özel ayrıcalık.
Puanlar
Henüz puan verilmemiş.